Iitan hammasonnettomuudesta on kulunut siis viikko ja tynkä poistettiin eilen nukutuksessa. Viikko tyngän kanssa meni hyvin, kipulääkkeet tekivät tehtävänsä ja normaali oloissa koira voi siis koko ajan hyvin. Ulkona huomasi kylmän tekevän kipeää hampaaseen ja se sai aikaan koirassa pään ravistuksia. Hankalinta tässä viikossa oli Iitasta se, että dameilla me ei oikeastaan voitu tehdä mitään, koska hammasta ihan selvästi vihloi kylmä ja näin talvella damit keräävät ympärilleen lunta, joka on ylläri pylläri kylmää.

Eilen sitten asteltiin ihanan eläinlääkärin pakeille Oulun eläinklinikkaan ( kolmas kerta kuukauden sisään) ja Iita oli huomattavasti rauhallisempi aiempiin käynteihin verrattuna. Paikka on tullut näköjään koirallekkin tutuksi ja enään ei pelottanut niin paljoa kuin emäntä ajatteli koiran pelkäävän. Nukutusaine tepsi koiraan nopeaan ja hammas oli poistettu puolessa tunnissa. Kotiin koira tuotiin nukkuvana ja Iita heräili reippaana sisäsiistinä sessuna pissalle muutaman tunnin kuluttua ja alkoikin sen jälkeen piristymään niin, että Sami sai haluamansa huomion koiralta jo alkuillasta. Ruoka maistui illalla hyvin eikä koira näyttänyt olevan kipeä. Ilkeän näköinen tuo kolo tuossa ikenessä on, mutta sehän paranee nopeaa. Tikkejä ei Iita saanut, joten nyt täytyy muutama päivä ottaa hieman rauhallisemmin varsinkin noiden luiden kanssa, joista Iita kovasti tykkää. Särkylääkkeillä jatketaan myös pari päivää ja sitten pääsemme takaisin normaaliin päiväjärjestykseen :)

Koiran ollessa nukutettuna lääkäri kuunteli sydämestä aiemmin kuulleen sivuäänen ja ennallaan se siellä oli edelleen. Meitä pyydettiin ottamaan keväällä / kesällä yhteyttä kontrollin tiimoilta ja katsotaan sitten mille aletaan.