Iitan mieliala kaipasi kovasti jotain mukavaa ja mikä on meidän neidistä parasta maailmassa, jos isäntää ei lasketa mukaan? -NOME ! Siispä damit mukaan ja lähi parkkikselle reenaan. Otin kokeilu mielessä mukaan isot damit ( siis ne todella isot ) ja nyt se on todistettu: Iita ei tykkää kantaa isoa damia vaan se etsii damista ohuimman kohdan ja kantaa sitä kovin vaikean näköisesti. Takataskussa oli onneksi pienet markkeeraus damit ja reeni pääsi alkamaan. Riistaa Iita kantaa hyvin, oli kyse isosta taikka pienestä saaliista. Isot damit on nyt jostakin syystä Iitan mielestä huonoja. Noh, anyway pienillä dameilla reeni meni oikein mukavasti :)

Iitan kanssa tehtiin alkuun pitkää linjaa ihan rauhoittumis mielessä. Kun heti alkuun antaa Iitan tehdä pari kunnon juoksu noutoa sen aivot rauhoittuu ja sen jälkeen sen kanssa voi reenata asioita joissa täytyy olla keskittynyt. Linjojen jälkeen muisteltiin miten niitä suuntia harjoitellaan ja hyvinhän ne oli Iitalla muistissa. Siispä päätin, että nyt alkaa Iitalla teho treeni pysäytysten suhteen ja asia otettiin heti koulutuksen alle. Alkeista siis alettiin ja vein damin Iitan taakse, pillitin koiran luoksetuloon ja pysäytin muutaman juoksu askeleen jälkeen ja annoin merkin istumiselle. Annoin koiran istua ja rauhoittua muutaman sekunnin jonka jälkeen käsky noutoon. Näitä tehtiin muutama ja hyvinhän se koira luokse tullessa pysähtyy, ei ongelma lainkaan. Nyt aivoriihi käyttöön ja miten saadaan koira pysähtymään muutenkin...takuu varmasti siis! Joitakin keinoja olen kokeillut, mutta niistä ei päästy oikein haluttuun tavoitteeseen. Iita nimittäin kuumenee herkästi ja jos pillitän koiran pysähtymään ja nakkaan vaikka palkkioksi damin, niin sitten meidän palautukset ja muutenkin koko reeni kusee. Iitalle ei saa missään nimessä nakella mitään! very bad idea, aivot katoaa saman tien ja sen jälkeen on aivan sama mitä sille yrittää opettaa! Siispä ideoita kaipailen miten muuten voisin pysäyttämistä harjoitella, koiran juostessa minusta siis pois päin :)

Palkkioksi hyvästä reenistä on koiruudella poro puuro uunissa, jonka jälkeen tulee varmasti makeat unet viime öisen valvomisen vuoksi :)