Tällä viikolla on pyörähtänyt tokoilut käyntiin ja tarkoitus olisi jatkaa reenailua aktiivisesti läpi talven. Iitan kanssa aloiteltiin reenailut OKK:n kilpailuvalmiit ryhmässä ja ensimmäisellä kerralla kouluttajat halusivat nähdä mistä koiruus on tehty. Luoksepäästävyydellä aloiteltiin ja se oli Iitalle aikasta iisi homma. Se on vaan tuommoisen kaikkien kaverin mahtavuus, kun joku tulee luokse alkaa häntä heilumaan vimmatunlailla ja koko koira heiluu hännän mukana vaikka pylly olisikin maassa. Siitä siis saatiin kehitysehdotus :) Seuraavaksi oli minuutin paikallaolo, laitoin Iitalle nenän eteen herkun maahan, jolloin paikallaan maakaminen on aikasta varmaa. Asento vaihtui minuutin aikana kerran, mutta koira pysyi hyvin paikallaan. Tämä on se juttu johon itse haluan varmuutta. Seuraaminen meni hyvin, vasemmalle kääntymistä lukuunottamatta, jolloin Iita tahtoo aina istahtaa. Siihen saan kuulemma sitten vinkkejä miten saadaan kääntyminen sujumaan ilman istumisen vaaraa. Itsellä on henkisenä tukena vielä herkku kädessä, mutta otan omaksi tavoitteekseni herkkupalan pois jättämisen seuraamisen yhteydessä. Tänään testasin pariin kertaan seuraamista ilman herkkua ja kyllähän tuo koira näyttää vierellä kulkevan! Luoksetulolla lopetettiin illan reenit. Iita tulee luokse varmasti ja hienosti hyppäsi vielä viereenkin eli samaa rataa jatketaan.

Iitasta huomaa kuinka pieni tokoilu tauko on tehnyt hyvää ja koira on tosi innoissaan tokoilusta, samoin kuin ohjaajakin. Ja luulen, että muutenkin Iitasta on mukava taas touhuta akan kanssa, kun nämä syksyt on aina Iitan ja ukon laatuaikaa.  Tosin metästelyt vielä jatkuu tälle syksylle, mutta Iitalla löytyy varmasti myös minullekkin hieman aikaa :)

Tällä viikolla pyöräytettiin myös oma tokoryhmä käyntiin, joka tottelee nimeä Jämäryhmä. Sekalainen seurakunta tokoilee hienosti yhdessä sovussa ja ryhmässä on monen ikäistä koiraa. Ihanaiset pentukoirat vie aina sydämen mennessään ja niiden oppimista on mukava alkaa seuraamaan.  Ryhmällä on tarkoitus varata hallivuoro, jotta tokoiluja voidaan jatkaa läpi talven. Tässä ryhmässä olen luvannut toimia vinkkien antajana, joten mukavaa  ja monipuolista tulee olemaan :)