Koitti taas se päivä kun Iitan oli aika saada tarpeelliset rokotukset. Rohkeasti koira asteli lääkärin pakeille ja rokotukset saatiin annettua. Korvat ja silmät oli ok sekä muutenkin päällisin puolin koiraa kehutiin terveeksi. Erityisesti hampaat saivat isot kehut (kiitos Iitan intohimon luihin, jotka ovat pitäneet hampaat kauniin valkoisina ja puhtaina). Sitten koitti stetoskoopin roolin vuoro ja huomasin kun lääkäri pitkän tovin kuunteli ja keskittyi Iitan sydämeen. Lääkärin tuomio oli sivuääni sydämessä.

Laumamme isäntä on sanonut pidemmän aikaa, että Iitan käytös rasituksen yhteydessä viittaisi sydämeen ja siihen kuuluvaan ongelmaan. Jos otetaan esimerkkinä esim tavalliset nome reenit jossa koira juoksee pidempiä aikoja räjähtävillä lähdöillä, joutuu Iita muutaman lähetyksen jälkeen ns hengähtämään hetken ennen kuin on halukas jatkamaan. Koira makoilee ja kaipaa selvästi rauhoittumisen ennen kuin on halukas jatkamaan reenejä. Muutaman minuutin makoilu on yleensä riittänyt ja sen jälkeen ollaan voitu tehdä seuraava nouto, mutta väsymyksen merkkejä on havaittavissa tästä eteenpäin reeneissä. Metillä Iita on tehnyt noita samoja hengähtelyitä aina kun vain siihen on mahdollisuus esim kun koira menee isäntänsä edellä niin se jää odottelemaan makuulla, että isäntä saavuttaa koiran.

Lääkäri sanoi, että isompia tutkimuksia ei aleta tekemään, mutta meidän täytyy seurailla muuttuuko koiran käytös juuri näiden levähtelyiden ja väsymysten tiimoilta. Jos muutoksia ei tule, niin kerran vuodessa kontrolli riittää. Toki nyt kun tietää mistä Iitan väsähtely johtuu niin osaa itsekkin tehdä reeneistä ja metsästys reissuista Iitalle sopivia. Nyt ollaan aina mietitty, että johtuuko Iitan käytös siitä "pienestä diivasta" joka koirassa asustaa, mutta EIi! koiralla on ihan oikea syy väsähdellä ja ottaa happea kesken rasituksen. Normaali remmilenkeissähän tuota väsymystä ei esiinny, mutta isompi rasitus (pitkät  juoksu/hiihto lenkit) saa käytöksen heti esiin.

Me jatketaan kuitenkin niinkuin ennenkin, mutta huomioidaan koiran poikkeava käytös hieman tarkemmin ja annetaan Iitalle mahdollisuus lepoon jos hän sitä kaipaa :) meidän prinsessa armada <3