1300037427_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Iita pääsi tänään reenaamaan siskonsa Helmin kanssa vahvistettua linjaa ja aivan loistava keino oli Kaisulla hiassa kyseistä reeniä varten! Iitalla on ollut hieman arkaa irrottautua linjaan ja sitä on pitänyt monin keinoin aina "houkutella" lähtemään damin perään. Tänään Iitan kanssa kokeiltiin linjassa keinoa tämänlaista; eteen lähetyksen jälkeen (kun koira ei ole nähnyt damin "heittoa") koira pysähtyy parin metrin päähän ja jää seisomaan niin sanotusta H.Moilasena, että TÄH? Ennen olen käyttänyt tähän ongelmaan aikalailla pakottavaa keinoa saada koira etenemään ja äänihuulet ovat olleet ohjaajalla kovilla. Tänään kokeiltiin koiramme lehdestä bongattua vinkkiä, kun koira pysähtyy siihen parin metrin päähän eteen lähetyksen jälkeen, pyydetään koira tulemaan luokse. Tämän jälkeen yhdessä koiran kanssa kävellään pari metriä yli koiran pysähtymis kohdan ja palataan lähetys paikkaan ja koira uudestaan eteen käskyllä damin perään...ja arvaakapa mitä?! TOIMI!!!! aivan loistavaa, suosittelen :) Tätä vahvistettua eteenkäskyä tehtiinkin sitten useamman kerran koko ajan linjaa vaikeuttaen ja loppujen lopuksi Iita lähti linjalle jossa dami oli mutkan takana ohjaajan ja koiran tietämättömissä ja koira ei jäänyt enään empimään eteenkäskyn luonnetta vaan pinkoi tuhatta ja sataa eteen niin kuin käsky kävi!! todella hyvä fiilis jäi reeneistä niin koiralle ja ohjaajalle. Tämä keino on Iitan tapauksessa erittäin hyvä, koska Iitalla on jäänyt traumat epäonnistumisista ja tässä koiralle ei missään kohtaa tule tunnetta, että se olisi epäonnistunut. Tällä tavalla Iitan kanssa selvitään niistä turhista lukkoiluista kesken reenien.

Pysähtyminen on nyt Iitalla hallinnassa. Olemmekin päässeet reenaamaan Iitan kanssa hieman vaikeampia noutoja, jossa koiraa on ohjattu kohti damia. On mukava huomata, että vihdoin ja viimein koira pysähtyy 99% pillin vihellykseen ja sen saa hyvin ohjaukseen. Tätä ollaan siis tehty keskenään eli seuraava vaikeuttava tekijä on toisen koiran läsnäolo! Kovasti Iita on rohkaistunut ja sen yhteisreenit sujuvat jo paljon paremmin. Turhanpäiväinen vouhotus sekä piipaaminen on historiaa:)

Tokossa Iita kunnostautui männäviikolla möllitoko kokeessa. Kahdesta osallistujasta Iita veti paremman korven ja sai ykkössijan kokeissa:) Kokeeseen meno oli täysin extemporee ja mitään liikkeitä me ei oltu reenattu loppuun asti ja sen kyllä huomasi suorituksista, mut hei mä sentään menin kokeilemaan!wuhuu, voittaja fiilis:) Iita on loistanut tokossa osaamisellaan ja todellakin ehkäpä olisi oikeasti aika tavoitteellistaa reenaaminen niin, että jonnekkin kokeeseen asti tässä keväämmällä uskaltautuisin!

Taipparithan meillä on mielessä taas kesällä ja tarkoitus oli mennä kevään ensimmäiseen kokeeseen, mutta emännän tokokoulutusohjaaja kurssi sattuu juuri sille viikonlopulle ja seuraava NOU kun koittaa on isäntäväki etelän lämmössä, joten katotaan millon sinne taippareihin oikein keretään!

tässäpä vielä kuvia aamun reeneistä

 

1300037453_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1300037495_img-d41d8cd98f00b204e9800998e