Talon pään suunnatessa harrastuksiin johon koirat ei kuulemma kuulu ( onko niitäkin ?! ) jäi emännän vastuulle koiran viihdyttäminen. Reeni päiväkirja esiin ja eiku Nome reeneihin. Iitan innostus oli sanoinkuvaamatonta kun hain damit ja pillin esiin ja aloin pukemaan ulkovaatteita päälle. Koira oli niin innoissaan, että haki vielä yläkerrasta yhden leluistaan ja Iitan mielestä senkin olisi pitänyt päästä mukaan hauskanpitoon. Rotta Ronkainen jäi kuitenkin kotiin odottamaan Iitan paluuta :) Iitahan on nomeillut tässä pitkin talvea, mutta isäntänsä kanssa ja olen luullut, että se on ollut Iitan mielestä enemmän kuin huisin kivaa. Tämän päivän reaktio sai kyynelet silmiin, kun huomasin koiran todella kaivanneen myös meidän naisten välisiä reenejä.

Ohjelmassa oli siis lähihakua ja linjaa. Lähihaun otin reeneihin mukaan lähinnä sen vuoksi, että tuo pilli saataisiin taas vahvistettu mukaan koiran reeneihin. Neljällä damilla tehtiin pienelle alueelle hakua ja hyvinhän se pillitys oli muistissa ( tottakai). Sama harjoitus tehtiin vielä toistamiseen minun kasvattaessa välimatkaa koiraan puolella edelliseen ja hienosti Iita irtoaa lähihakuun koiran ja ohjaajan välimatkan ollessa noin 5-10 m. Tämän jälkeen oli Iitan luvallinen levähdystauko, koira makoili viitisen minuuttia ja alkoi sitten konkoilemaan ylös ja reenejä jatkettiin.

Seuraavaksi otin linjaharjoituksen, jossa ensimmäisellä kerralla vietiin yhdessä Iitan kanssa samaan linjaan 5 damia muutaman metrin välein kauimmaisen damin ollessa noin 30 m päässä lähetyspaikalta ja lähimmän ollessa näköetäisyydellä. Tämän harjoituksen näin kerran telkkarista kun eräälle tollerille opetettiin eteenkäskyä. Sitten ei muuta kuin eteen käskyllä koira noutamaan dami kerrallaan niin, että kauin haetaan viimeisenä. Tämä näytti olevan Iitasta mukava harjoitus ja mahtavalla vauhdilla koira lähti aina kohti seuraavaa damia. Tässä myös vahvistetaan samalla sitä, että koira ei innostu vaihtamaan damia vaan tuo maltilla aina seuraavana jonossa olevan damin. Harjoitus toistettiin vielä kerran ja sitten lyötiinkin pillit pussiin ja lopetettiin hyvin edenneet reenit ylitiöpäisiin kehuihin ja hymyssä suin lähdettiin kohti kotia. Ja olipas meillä mukavaa...kunhan emäntä pääsee tästä "repusta" eroon niin damitkin eksyy ehkä hieman kauemmas ja haastavimpiin paikkoihin, mutta tällä helpolla reenillä oli hyvä aloittaa meidän tämän vuoden nomeilut!

 

kuviakin on, mutta taas pitää tehdä se mukava koneelta toiselle siirto ennen kuin saan ne tänne asti näytille:)