Iitan kanssa käytiin koittamassa taippareissa, miten meidän neidin koulutukset on menneet perille ja....noh, se pupuhan se taas kummitteli kuten kahdella aikaisemmallakin kerralla.

Mutta summasummaarum:

 

Vesityöskentely oli Iitalla kiitettävää. Ravistaminen ennen palauttamista ollaan saatu pois ja lintu tulee hienosti käteen, jonka jälkeen vasta ravistelu. Tätä olemme harjoitelleet paljon.

Hakuruudussa Iita näytti närhen munat ja työskenteli tasaisella innolla hakien viisi lintua ja kaikki palautui suoraan ohjaajan käteen. Palauttamistahan me ollaan reenattu enemmän ku motherfucker, joten tässä seisoi kiitos isolla K:lla. Olen erittäin tyytyväinen Iitan työskentelyyn hakuruudussa.

Jäljelle mentäessä huomasin Iitan innon hiipuvan mitä lähemmäksi menimme jälkeä. Siinä jo ajattelin, että eihän taas tämä sama juttu tapahdu ja niinhän siinä kävi! Iita eteni jäljelle 10 m ja pysähtyi kuin seinään ja ei kolmen yrityksen jälkeenkään suostunut etemmäs menemään. Olin todella pettynyt ja niin oli Iitakin. Koira vain alkaa jänistämään jostakin mystisestä syystä. Jälkeä ollaan harjoiteltu kovasti ja kotireeneissä ei ole ollut mitään ongelmaa, varsinkaan mörköjen suhteen! Jälkeä ollaan vedetty motivoituna ja sokkona. Tuomarin kanssa aikani juteltuani hän paljasti omakohtaisen kokemuksen ja kertoi hänellä itsellään olevan kaksi kasvattia, joilla on sama ongelma ja niistä ei ole päästy yli. Tässä taitaa käydä nyt näin, että jos tätä ongelmaa ei saada jollainlailla omissa reeneissä kiinni, niin sama tapahtuu joka kerta kun taippareihin mennään. Suunnitelma onkin nyt tämä; olen houkutellut Iitalla oudot ihmiset vetämään meille jäljen ja saavumme paikalle kuin taippareissa konsanaan näiden outojen ihmisten ollessa vielä paikalla. Katsotaan tapahtuuko tämä sama lukkoutuminen, jonka jälkeen voisin mennä Iitan kanssa yhdessä jäljen läpi. Jos nyt sitten käy niin, että Iita suorittaa jäljen niinkuin se on nyt tehnyt joka harjoituksissa, niin en tiedä mitä sitten tehdään muuta kuin luovutetaan taippareiden suhteen. Sinänsä se ei minua harmita pätkääkään, koska kaikki minut tuntevat ja blogia lukevat tietävät, että meistä ei koekaksikkoa saa tekemälläkään. Joten yhdellä paperin palalla ei ole suurta merkitystä meidän tulevaisuutta ajatellen. Nyt vain haluaisi kovasti ratkaista tämän pulman, siinä olisi minulle saavutus josta hyötyisinkin jotain!

Tässäpä vielä tuomarin arvostelut:

SOSIAALINEN KÄYTTÄYTYMINEN:  Normaali

UIMAHALU: ui mielellään

HAKUINTO: Tekee maltillista harkittua työtä suurella innolla

NOUTO-OTE: Hyvä ote

PALAUTTAMINEN: Ohjaajalleen käteen

REAGOINTI LAUKAUKSEEN: Rauhallinen

ITSELUOTTAMUS JA ALOITEKYKY: Etenee jälkeä 10 m eikä saada pidemmälle

YHTEISTYÖ: Hyvä yhteistyö

YLEISVAIKUTELMA: Koira joka tänään esittää vedessä ja hakutehtävässä kiitettävää ja taipumuksia osoittavaa työtä. Valitettavasti koira ei tänään suostunut jälkityöskentelyä tekemään.

 

SANOKAA MITÄ SANOTTE, MUTTA MULLA ON EDELLEEN MAAILMAN IHANIN JA TAITAVIN KOIRA :)